söndag 12 februari 2012

Att göra mäklare nervösa

Idag har jag gjort en mäklare riktigt nervös. Mycketmycket underhållande faktiskt. Speciellt eftersom jag misstänker att det ingår i deras utbildning att inte tappa fattningen när folk ställer dem mot  väggen. Lektion 1: Se ut som om du inte hörde och börja snabbt prata om nåt annat. Lektion två: Använd ordet potential vare sig det passar i sammanhanget eller inte. Osv....

Vi var och tittade på ett hus idag. Fantastiska bilder. Ord som renoverat och fina parkettgolv fanns i annonsen. Erkänd mäklarfirma. Men OH MY GOD vad det såg ut! Trots sedan en lång stund öppen ytterdörr ut i kylan luktade det starkt av mögligt avlopp när man klev in i hallen. De fina perkettgolven såg ut som om nån hållit dem konstant blöta senaste åren. Väggar hade sprickor. Takpanelen var det hål i överallt. Köket var lätt äckligt. 

Det var här jag stirrade på mäklaren och sa "Du, fotografen har en fantastisk karriär framför sig." "Eh. Ja. Hehe. Du tycker det är lite skillnad mot bilderna ja. Hehehe. Jaaa... hehehe..." Och sen frågade jag när denna påstådda renovering gjorts. 90-talet? "Alltså nä det var typ 05?! Ja det ser ju ut att ha hänt nåt." Och så lite mer nervöst skratt på det.

Det var nog, utan överdrift, 100 pers där. GALET med folk. Och fler kom det hela tiden. Och folk stod fån och stirrade omkring sig och på varann och undrade vad som drabbat dem. 

Mycketmycket underhållande som sagt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar